Wednesday, May 11, 2011

Daun Masakan Tahan Lama

Bile nak masak kari atau sup..mesti laa pening..bukan masalah membeli, cuma masalah nak menyimpan jer..
ishhhh....takkan ler...tiap kali nak masak baru nak beli daun sup atau daun kari..sebelum ni pon memang camtu .Cuma baru terfikir dengan petua org dulu-dulu..cara nak menyimpan daun sup,daun bawang, daun kari, atau daun limau purut..supaya tahan lama

Rupanye senang jer..

Kesemua daun-daun tadi tu,kene di bersihkan dan tos kan air sampai kering,
Then, simpan dalam bekas kedap udara, pastu masukkan dalam freezer...bila nak pakai keluarkan..

p/s: jgn lupa daun sup atau daun bawang tu , kene potong dulu..

So,pasni tak payah risau nk menyimpan daun-daun masakan..and tak perlu membazir...:)

No comments:

Post a Comment